Kom in actie

Fondsen-
wervende tips

Hey kanjer! Wat super dat je een actie op wilt zetten voor Kidnie. Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Met jouw inzet help je kinderen met een nierziekte aan een rooskleurige toekomst. En laten we wel wezen, dat verdienen zij. Daarom helpen we je graag op weg met onze sponsortips!

Tip 1

Maak het jouw actiepagina

Waarom voer jij actie? Heb je een persoonlijke reden? Of voel je op een andere manier affiniteit met onze missie? Deel jouw motivatie en voeg leuke foto’s toe om je pagina persoonlijk te maken (selfies doen het altijd goed 😉)

Tip 2

Gun jezelf een voorsprongetje

Voordat je de wijde wereld intreedt met je actie, is het verstandig om je directe naasten alvast om een donatie te vragen. Vergeet trouwens ook jezelf niet te steunen met een leuk bedrag. Als er al een aantal donaties zijn gedaan, volgt de rest sneller. Iets met een schaap over de dam... 🐑

Tip 3

Een betaalverzoek is zó 2024

Wij bij Kidnie nemen 'vroeger was alles beter’ niet zo serieus. Met onze focus op de nieuwe generatie zien wij genoeg voordelen in de tijd van nu. Eén daarvan is het gegeven dat je niet meer met je lege blik langs de deuren hoeft, maar je vrienden, familie en collega’s gewoon kunt lastigvallen vanaf de bank. Maak een betaalverzoek aan via je sponsorpagina en deel deze op WhatsApp. Extra tip: groepen doen het altijd goed!

Tip 4

Promoot je actie op social media

Deel de link van je actiepagina en stuur je social media achterban erop af. Wist je dat je ook blogberichten kunt maken op je pagina? Schrijf een leuk stukje over de vorderingen en zorg dat iedereen op de hoogte is van jouw heldenactie 💪🏼

Tip 5

Klop aan bij bedrijven

Trek de stoute schoenen aan en de wereld ligt aan je voeten. Wist je dat lokale bedrijven vaak impact willen maken door middel van het steunen van goede doelen? Extra kans op succes als je een leuke sponsordeal verzint: plaats hun logo op je actietenue, deel hun sponsoring op je pagina of gebruik het in je verhaal naar de pers.

Tip 5

Op naar de pers

Over pers gesproken, benader lokale kranten en vertel wat je van plan bent. Hier download je een kant-en-klaar persbericht die je alleen nog maar ‘eigen’ hoeft te maken. Geloof ons: ze zijn dol op persoonlijke verhalen van buurtbewoners. Vooral met zo’n bijzonder doel! 

Tip 5

Hou vol!

Je bent niet vervelend als je iets twee keer vraagt. Ook niet bij drie keer. De vierde keer kán vervelend worden, maar niet als het voor een goed doel is. Combineer je herinnering met een enthousiaste update en blijf on-top-of-mind.

Tip 5

Zet je donateurs in het zonnetje

Last but not least, verzin iets origineels om je donateurs te bedanken. Ze zijn vast benieuwd naar het resultaat, dus deel dit in een persoonlijk bedankje. Een extra stap zetten? Koppel gesponsorde prijzen aan bedragen. Iedereen die 20 euro heeft gesponsord, maakt bijvoorbeeld kans op een smikkelpakket van de lokale kaasboer - één van jouw sponsoren 😋

Hulp nodig? Onze Albertine zit bomvol goede ideeën en deelt die maar al te graag. Neem contact op met albertine@kidnie.nl en wij denken graag met je mee.

Voor de nieuwe generatie nieren

Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE Bussum

Voor de nieuwe generatie nieren

Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE Bussum